Ναυταθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής - Λέσβου ( Ποσειδών )

Προστατέψτε το περιβάλλον ------------------------------------Όχι σκουπίδια στη θάλασσα ------------------------------------Προστατέψτε τις ακτές - Δεν μας ανήκουν, τις έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενιές------------------------------------Μάθετε τα παιδιά τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος------------------------------------Επιμείνετε στη χρήση προϊόντων που η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη ------------------------------------Μην διστάσετε να κάνετε ευγενική παρατήρηση στον διπλανό σας, όταν ρυπαίνει------------------------------------Αλλάξτε τα λάδια των μηχανών σας με τρόπο ασφαλή για το περιβάλλον------------------------------------Δροσιστείτε με αναψυκτικά αλλά μην αφήνετε «πίσω»σας πλαστικά και αλουμίνιο------------------------------------Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε μια παραλία καθαρή χωρίς λάδια και υπολείμματα καυσίμων

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών, δια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης κατέθεσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής (Ν.Ε.Σ.Ε.Α.Λ.Θ. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ») κατ’ αγνώστων, και ζήτησε την ποινική τιμωρία των δραστών, που ληστεύουν και καταστρέφουν σκάφη. 

Συγκεκριμένα:
  1. Το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2007 έως σήμερα έχουν σημειωθεί κατ’ εξακολούθηση και συστηματικά σωρεία κλοπών στα σκάφη, που ελλιμενίζονται κυρίως στα αλιευτικά καταφύγια Νέων Κυδωνιών και Λουτρόπολης Θερμής, καθώς και σε άλλα λιμάνια ή αλιευτικά καταφύγια της Λέσβου.
  2. Άγνωστοι δράστες λεηλατούν τα σκάφη, σπάνε κλειδαριές και ντουλάπια, κόβουν σωλήνες και καλώδια στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν ντεπόζιτα βενζίνης και προκαλούν φθορές και ζημιές μεγάλου οικονομικού κόστους και
  3. Οι ιδιοκτήτες μέλη του συλλόγου, εκτός από το οικονομικό κόστος που επιβαρύνονται αγανακτούν, γιατί αισθάνονται να παραβιάζεται το βασικό τους δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία.
 
Επίσης, ο Σύλλογος ζήτησε εγγράφως από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου να μεριμνήσει για την επισκευή των φωτιστικών (στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Κυδωνιών) και την ενίσχυση του φωτισμού με νέα φωτιστικά στο αλιευτικό καταφύγιο Θερμής).
 
Παράλληλα εντείνονται τα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών.
 
Τέλος, προειδοποιούνται οι επίδοξοι ληστές, που θα συλληφθούν σε οποιοδήποτε σκάφος και σε οποιοδήποτε λιμάνι της Λέσβου, ότι θα αντιμετωπίσουν τη σκληρή στάση του συλλόγου, που θα ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ Δ/ΚΟ Σ/ΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ