Ναυταθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής - Λέσβου ( Ποσειδών )

Προστατέψτε το περιβάλλον ------------------------------------Όχι σκουπίδια στη θάλασσα ------------------------------------Προστατέψτε τις ακτές - Δεν μας ανήκουν, τις έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενιές------------------------------------Μάθετε τα παιδιά τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος------------------------------------Επιμείνετε στη χρήση προϊόντων που η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη ------------------------------------Μην διστάσετε να κάνετε ευγενική παρατήρηση στον διπλανό σας, όταν ρυπαίνει------------------------------------Αλλάξτε τα λάδια των μηχανών σας με τρόπο ασφαλή για το περιβάλλον------------------------------------Δροσιστείτε με αναψυκτικά αλλά μην αφήνετε «πίσω»σας πλαστικά και αλουμίνιο------------------------------------Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε μια παραλία καθαρή χωρίς λάδια και υπολείμματα καυσίμων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Για το μέτρο απαγόρευσης άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απαγόρευση άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας, που χρησιμοποιείται ως μέτρο για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 στη χώρα μας διατυπώνουμε την έντονη αντίρρηση και διαμαρτυρία μας , επειδή:
• Η Ερασιτεχνική Αλιεία δεν συνιστά απειλή για τη Δημόσια Υγεία, γιατί δεν δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού. Από πλευράς της πολιτείας δεν έχει στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο με οιανδήποτε επιστημονική μελέτη, πρόταση κ.λπ. , ενώ είναι συχνές οι δηλώσεις στα ΜΜΕ διακεκριμένων επιδημιολόγων και μελών της Εθνικής Επιτροπής Επιδημιολόγων, που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο.
• Η Ερασιτεχνική Αλιεία δεν είναι ένα ελιτίστικο χόμπι, όπως συχνά παρουσιάζεται. Είναι μια αθλητική δραστηριότητα, που συμβάλει αποτελεσματικά στην ψυχική ισορροπία και στην εκτόνωση του ψυχολογικού φόρτου, που απορρέει από την έντονη κοινωνική κόπωση λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την πρόληψη διασποράς του Covid-19.
• Η λήψη οριζόντιων μέτρων απαγόρευσης άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας σε όλη τη χώρα είναι άδικη και αντίκειται στην κοινή λογική, γιατί παραγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, όπου η κατοικία μας απέχει λίγα μέτρα από την θάλασσα και δεν απαιτεί μακρινές μετακινήσεις .
• Τέλος, αφορά χιλιάδες Έλληνες που δυσφορούν και δυσανασχετούν δικαιολογημένα
Για όλους τους ανωτέρω λόγους
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΖΗΤΑΜΕ

Την άρση του οριζόντιου μέτρου της απαγόρευσης άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας , ιδιαίτερα στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της χώρας, καθώς και
την άρση απαγόρευσης του απόπλου και κατάπλου των ερασιτεχνικών σκαφών αλιείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΓΙΔΙΚΗΣ