Ναυταθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής - Λέσβου ( Ποσειδών )

Προστατέψτε το περιβάλλον ------------------------------------Όχι σκουπίδια στη θάλασσα ------------------------------------Προστατέψτε τις ακτές - Δεν μας ανήκουν, τις έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενιές------------------------------------Μάθετε τα παιδιά τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος------------------------------------Επιμείνετε στη χρήση προϊόντων που η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη ------------------------------------Μην διστάσετε να κάνετε ευγενική παρατήρηση στον διπλανό σας, όταν ρυπαίνει------------------------------------Αλλάξτε τα λάδια των μηχανών σας με τρόπο ασφαλή για το περιβάλλον------------------------------------Δροσιστείτε με αναψυκτικά αλλά μην αφήνετε «πίσω»σας πλαστικά και αλουμίνιο------------------------------------Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε μια παραλία καθαρή χωρίς λάδια και υπολείμματα καυσίμων

21 σκάφη και 53 διαγωνιζόμενοι αλίευσαν συνολικά 23 κιλά (176) καλαμάρια

20180901_214727_001.jpg

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 υλοποιήθηκε με επιτυχία για 9η χρονιά ο καθιερωμένος διαγωνισμός ψαρέματος καλαμαριών από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής Λέσβου ΝΕΣΕΑΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».
Ο καιρός επιφύλαξε μια υπέροχη φθινοπωρινή μπουνάτσα, που διευκόλυνε τους διαγωνιζόμενους να απολαύσουν το ψάρεμα, αλλά και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό ιδιαίτερα κατά την επιστροφή των σκαφών, όταν τα πληρώματα άναψαν κόκκινους πυρσούς και φώτισαν το λιμάνι.
Είκοσι ένα σκάφη , και 53 Άνδρες , γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.
Συνολικά αλιεύτηκαν 23 κιλά (176) καλαμάρια, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν αλιευτεί 7,432 κιλά (56) καλαμάρια !!!.

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι ΜΑΝΩΛΕΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡ. - ΔΡΑΓΩΤΗΣ ΑΛΕΞ. - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡ., που αλίευσαν 27 καλαμάρια βάρους 3.420 γραμ.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισαν οι ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ Γ. - ΜΑΡΟΥΣΚΟΣ Ι. - ΠΕΠΠΑΣ ΠΑΝ. -ΤΡΑΓΑΚΗΣ Κ., που αλίευσαν από 22 καλαμάρια.

Tο τρίτο βραβείο κέρδισαν οι ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤ. - ΚΙΟΥΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Ν. - ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ., που αλίευσαν το μεγαλύτερο καλαμάρι βάρους 330 γραμ.

Μετά την απονομή των κυπέλων και των μεταλλίων, ακολούθησε ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι μπροστά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο λιμάνι της Λουτρόπολης Θερμής, με ζωντανή μουσική, μεζέδες και τηγανητά τα καλαμάρια που αλιεύτηκαν στο διαγωνισμό μαζί με υπέροχο Λεσβιακό ούζο εξαιρετικής ποιότητας, που με χαρακτηριστική γενναιοδωρία πρόσφεραν και εφέτος οι ποτοποιίες ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΥ, και VETO.
ΑΠΟ ΤΟ Δ/ΚΟ Σ/ΛΙΟ
ΤΟΥ ΝΕΣΕΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»