Ναυταθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής - Λέσβου ( Ποσειδών )

Προστατέψτε το περιβάλλον ------------------------------------Όχι σκουπίδια στη θάλασσα ------------------------------------Προστατέψτε τις ακτές - Δεν μας ανήκουν, τις έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενιές------------------------------------Μάθετε τα παιδιά τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος------------------------------------Επιμείνετε στη χρήση προϊόντων που η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη ------------------------------------Μην διστάσετε να κάνετε ευγενική παρατήρηση στον διπλανό σας, όταν ρυπαίνει------------------------------------Αλλάξτε τα λάδια των μηχανών σας με τρόπο ασφαλή για το περιβάλλον------------------------------------Δροσιστείτε με αναψυκτικά αλλά μην αφήνετε «πίσω»σας πλαστικά και αλουμίνιο------------------------------------Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε μια παραλία καθαρή χωρίς λάδια και υπολείμματα καυσίμων

Την Κυριακή 4/2/2018 κόψαμε την πίτα μας

P1010688.JPG

Την Κυριακή 4/2/2018, βρεθήκαμε ξανά , όπως κάθε χρόνο για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά, να ζητήσουμε την ευλογία του θεού να μας φυλάει στα δύσκολα και να ευχηθούμε σε όλους καλή ψαρευτική χρονιά μαζί με υγεία,προσωπική και κοινωνική ευημερία.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας μας στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» του κ. Π. Πατερέλλη.
Στη συνέχεια έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων έτους 2017 του Συλλόγου από τον Αντιπρόεδρο Δ.Σ.,
Το Δ.Σ. μοίρασε δώρα στους παρευρισκόμενους και η βραδιά έκλεισε με κρασί και εδέσματα.

Ο Απολογισμός έτους 2017
«Αγαπητοί φίλοι – μέλη του συλλόγου μας
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τους Θ. Γαλιάνο, Πρόεδρο Δ.Σ. , Χρήστο Τουραμάνη Γραμματέα, Γ. Κολοκυθά ταμεία , Χρήστο Βασιλάκο , Παναγιώτη Πετρά, Σοφοκλή Πέππα και τον υποφαινόμενο ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, προσωπική και κοινωνική ευημερία.
Σε ότι αφορά το Σύλλογό μας η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη οικονομικά, όπως σε όλη την Ελληνική κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται και στο σωματείο μας.
Σε αυτό το πλαίσιο που ξέρετε δεν είναι μόνο οικονομικό είναι και ψυχολογικό και γενικότερης διάθεσης , το Δ.Σ. έκανε το καλύτερο δυνατό.
Διοργανώσαμε και υλοποιήσαμε με επιτυχία την κοπή της πίτας μας, τον εορτασμό των Θεοφανείων και το μεγάλο διαγωνισμό ψαρέματος καλαμαριού.
Επίσης, διατηρήσαμε την ιστοσελίδα μας στο ιντερνέτ και τον Μετεωρολογικό σταθμό. φροντίσαμε για την ανανέωση των ασφαλιστικών συμβολαίων των σκαφών μας , κάναμε παραστάσεις και στείλαμε έγγραφα στο λιμενικό ταμείο για την συντήρηση του λιμανιού και σε γενικές γραμμές διατηρούμε το Σύλλογό μας ενεργό και δραστήριο.
Τη χρονιά που μας πέρασε περικόψαμε μόνο μία εκδήλωση του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον που υλοποιούσαμε από το 2007, για οικονομικούς λόγους, πλην όμως είχαμε και εφέτος αρκετές ζημιές ( η κόκκινη σπίθα καταστράφηκε και την αντικαταστήσαμε, στο τρέιλερ σχεδόν διαλύθηκαν οι τροχοί και το σύστημα κίνησης και τα αντικαταστήσαμε, στο πλυστικό χάλασε το πιστόλι και το αντικαταστήσαμε κλπ κλπ.)
Παρά τις περικοπές που αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. και τον περιορισμό των εξόδων δεν αποφύγαμε το έλλειμμα και όταν αναφερόμαστε σε έλλειμμα εννοούμε ,ότι καλύψαμε τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων από το ταμειακό μας απόθεμα στην τράπεζα.
Πιο αναλυτικά τα οικονομικά του Συλλόγου έχουν ως εξής:
Την 31/12/2016 το ταμειακό υπόλοιπο ήταν 8.908 €
Την 31/12/2017 το ταμειακό υπόλοιπο ήταν 8.139 €
Τα συνολικά έσοδα του 2017 ήταν 1.875 € και
Τα έξοδα 2.645 €
Τα έξοδά μας σε κατηγορίες είναι ;
450 € η Εκδήλωση της Κοπής της πίτας
550€ περίπου (Τηλεφωνία, ιντερνέτ και διατήρηση ιστοσελίδας)
100€ για την εκδήλωση των Θεοφανείων
1000€ περίπου ο διαγωνισμός καλαμαριού και το γλέντι
600€ περίπου για συντηρήσεις και επισκευές πάγιου εξοπλισμού

Την χρονιά που πέρασε καταφέραμε από τη μια μεριά να αυξήσουμε τα έσοδα με είσπραξη συνδρομών από 1400€ το 2016 σε 1875€ το 2017 διαφορά 475€ και από την άλλη να συγκρατήσουμε τα έξοδα από 2.958€ το 2016 σε 2645€ το 2017, διαφορά 313€.
Έτσι μειώσαμε το έλλειμμα από 1560€ το 2016 σε 770€ το 2017.
Αυτή η πτωτική εικόνα βεβαίως θα αναστραφεί σύντομα γιατί , ως γνωστόν ήρθε η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια, έρχονται όπου νάνε και οι επενδύσεις, γιατί οι επενδυτές μας έχουν έρθει από καιρό….
Κάνοντας μια γενική εκτίμηση της κατάστασης στο Σύλλογο έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:
Η δύναμη των εγγεγραμμένων μελών μας εμφανίζει πτωτική τάση αλλά στα θετικά καταγράφουμε την εγγραφή 6 νέων μελών και αυτό είναι ελπιδοφόρο.
Κάθε χρόνο το αποθεματικό μας κεφάλαιο μειώνεται, επειδή τα έξοδα ξεπερνούν τα έσοδα. Παλαιότερα παίρναμε και κάποιες οικονομικές επιχορηγήσεις οι οποίες όμως στα χρόνια της κρίσης έχουν καταργηθεί.
Παρόλα αυτά χάρη στην νοικοκυρεμένη διαχείριση και με περιορισμό κάθε περιττής δαπάνης τα οικονομικά του Συλλόγου μας βρίσκονται σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο.
Αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε, ότι ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολλά χρόνια ακόμα προσφέροντας υπηρεσίες του στα μέλη και στην κοινωνία.