Ναυταθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής - Λέσβου ( Ποσειδών )

Προστατέψτε το περιβάλλον ------------------------------------Όχι σκουπίδια στη θάλασσα ------------------------------------Προστατέψτε τις ακτές - Δεν μας ανήκουν, τις έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενιές------------------------------------Μάθετε τα παιδιά τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος------------------------------------Επιμείνετε στη χρήση προϊόντων που η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη ------------------------------------Μην διστάσετε να κάνετε ευγενική παρατήρηση στον διπλανό σας, όταν ρυπαίνει------------------------------------Αλλάξτε τα λάδια των μηχανών σας με τρόπο ασφαλή για το περιβάλλον------------------------------------Δροσιστείτε με αναψυκτικά αλλά μην αφήνετε «πίσω»σας πλαστικά και αλουμίνιο------------------------------------Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε μια παραλία καθαρή χωρίς λάδια και υπολείμματα καυσίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρό έργο στο λιμάνι Λ. Θερμής

 Θερμής.jpg

Σοβαρό έργο στο λιμάνι Λ. Θερμής από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.
Δύο σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στο λιμάνι της Λουτρόπολης Θερμής από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου  που αφορούν:

   1. Την πλακόστρωση του λιμενοβραχίονα και
   2. Την επέκταση και ανύψωση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών.

Με το πρώτο έργο δόθηκε λύση σε ένα ουσιαστικό πρόβλημα, αφού η διάβρωση του τσιμέντου στον λιμενοβραχίονα ήταν τόσο μεγάλη και τα χαλίκια τόσο μυτερά, που ήταν σχεδόν αδιάβατος. Ολόκληρος ο λιμενοβραχίονας πλακοστρώθηκε με Μιστεγνιώτικη πέτρα, αντικαταστάθηκαν οι μεταλλικές δέστρες σκαφών, αντικαταστάθηκε το παλιό ηλεκτρικό δίκτυο, εγκαταστάθηκε δίκτυο ύδρευσης με αναμονές σε φρεάτια και τέλος φωταγωγήθηκε όλη η διαδρομή με διακριτικό πλάγιο φωτισμό ( επιτοίχια φωτιστικά). 
Με την ολοκλήρωση του έργου αποδόθηκε σε κοινή χρήση ένας λειτουργικός και συνάμα όμορφος χώρος περιπάτου, ένα έργο κόσμημα για την περιοχή.
     Με το δεύτερο έργο δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα, που χρονολογείται από την εποχή που κατασκευάστηκε το λιμάνι. Συγκεκριμένα η κλήση της ράμπας ήταν κακή και πολλές φορές, όταν τα νερά ήταν «πλύμα» τα αυτοκίνητα έμπαιναν μέσα στη θάλασσα μερικές φορές δε, το νερό κάλυπτε όλη τη ρόδα του αυτοκινήτου. Χρόνια τώρα ο σύλλογος έθετε το ζήτημα στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, αλλά έπρεπε να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να αποκατασταθεί. Η ευκαιρία δόθηκε με την εκτέλεση του ανωτέρω έργου. Η παρέμβαση στη ράμπα περιέλαβε την επιμήκυνση της μέσα στη θάλασσα με την τοποθέτηση τσιμεντένιων ογκόλιθων και την ανύψωσή της με μπετόν, ώστε να διευκολύνεται η καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών.
 
Το Δ/κό Σ/λιο του συλλόγου δικαιούται να νοιώθει μεγάλη ικανοποίηση, γιατί δικαιώθηκαν οι παρεμβάσεις του με έγγραφα, παραστάσεις και δημοσιεύματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, όταν προκάλεσε και συμμετείχε σε σύσκεψη με την κα Πρόεδρο και  υπηρεσιακούς παράγοντες του Λιμενικού Ταμείου, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου  Λουτροπόλεως Θερμής για την πορεία υλοποίησης του έργου.
 
Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια έργα.
Η κ. Πέλλα Ανδριώτου, Πρόεδρος του Λ.Τ.Λ. τήρησε την υπόσχεσή της έναντι του Δ/κού Σ/λίου του ΝΕΣΕΑΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», όταν στην συνάντηση γνωριμίας με την ανάληψη των καθηκόντων της την πρώτη θητεία της στην προεδρία, αναγνώρισε την αναγκαιότητα και δεσμεύτηκε, ότι θα υλοποιήσει το έργο που ζητούσε ο σύλλογος.

Αποτελεσματικές αποδείχτηκαν και οι παρεμβάσεις του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιάννη Γιαννέλλη, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Λ. Θερμής στην ολοκλήρωση του έργου, που εκτελέσθηκε με την άγρυπνη επίβλεψη του μηχανικού κ. Παν. Πιτού και των συνεργατών του στην τεχνική υπηρεσίας του Λ.Τ.Λ. 

Μετά από αυτά το Δ.Σ. του ΝΕΣΕΑΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην  υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού έργου.